Aktuális programok

Naptár

h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Rendszerterápia - családállítás

Értesítés a legközelebbi időpontokról

A család- és rendszerállító képzés tematikája

A képzés, 7 modulból áll, (7x18 óra) plusz, 10 alkalom sajátélményszerzés, családállító csoportban.

Az egyes modulok során, a Wilfried Nelles által leírt, 6+1 tudatállapoton keresztül vizsgáljuk és dolgozzuk fel a családi rendszer összefüggéseit. A 6+1 tudatállapot, az életút, egy-egy szakaszát jelentik, amelyeken, életünk során, áthaladunk. Minden életszakasznak - tudatállapotnak - megvan a sajátos probléma köre, amelyek elakadást okozhatnak.

Az egyes problémák megközelítésében, feltárásában, a Bert Hellinger által megfogalmazott, elvek szerint, járunk el.

A fentiek szerint, az egyes modulokban, az alábbi témákkal foglalkozunk:

 

1. - Egységtudat - fogantatás, magzati kor; az odatartozás joga; születés; elvesztett ikertestvér; az ősbizalom, elvesztése; visszakötés az anyához, újraszületés.

 

2. - Csoporttudat - "én, a kicsi vagyok"; gyerek-szülő kapcsolat; a gyermeki lét megélése; hol a helyem, a testvérsorban?; testvér, akivel, legalább egy szülő, közös; "elég jó vagyok?".

 

3. - Én-tudat - a felnőttéválás nehézségei; a női, illetve a férfi identitás, formálódása; a családhoz való szolidaritás felerősödése; nem merek teret engedni, a saját érzéseimnek; a felelősségvállalás nehézségei.

 

4. - Összetartozás-tudat - párkapcsolati problémák; adok-kapok egyensúlya; az előző kapcsolat felszámolása; a "helycsináló" szerepe; gyermekvállalás; az új család megszületése; válni, vagy együtt maradni.

 

5. - Küldetéstudat - az "utolsó lehetőség" érzése; változókor; midlife crisis; mi a "new project"; családi válsághelyzet; fiatal nő, idős férfi, és fordítva

 

6. - Teljeségtudat - az öreg kor megélése; beletörődés, vagy szembenállás; lázadás, az Idővel szemben; találkozás, az elmúlás gondolatával; félelem a Haláltól.

 

7. - Össztudat (Halál) - szülő-, gyerek-, társ elvesztése; elsiratás, elbúcsúzás; Kapcsolat a Sorssal, a Halállal és a Félelemmel.