Aktuális programok

Naptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Rendszerterápia - családállítás

Értesítés a legközelebbi időpontokról

A Tanítás...részlet a készülő könyvből...

A Mester nagyon elfoglalt volt, sok tanítvány vette körül és kissé megfáradt már az élet dolgainak állandó megválaszolásától. Egyszer-egyszer – amikor éppen olyan kedvében volt – megjelent a nyilvánosság előtt, hogy aki kíváncsi rá, találkozhasson vele. Ha az időm úgy engedte, elmentem ezekre a találkozókra és jólesően hallgattam a gondolatokat. Nem mindennel értettem egyet, de mivel a Mester szinte határtalan élettapasztalattal rendelkezett, engedtem, hogy magával ragadjon. Az egyik alkalommal – miután befejeződött a „szeminárium” – a Mester azt mondta:

-Most éppen felszabadult egy kis időm és úgy gondolom, hogy szívesen fogadnék még egy-két tanítványt. Ha valaki szeretne eljönni az óráimra, írjon nekem egy e-mailt.

Első hallásra elengedtem ezt a felhívást, de aztán elgondolkodtam. Nagyon régen volt már, hogy valakire is odafigyeltem, követtem vagy tanítómnak tekintettem. Egyébként sem hiszek a „mester és tanítvány” útkeresésben. Ezzel együtt három napon át foglalkoztatott a kérdés és végül úgy döntöttem, hogy írok a Mesternek.

„Kedves Tanár Úr! Szívesen csatlakoznék a csoportjához, szívesen részt vennék a tanításokon. Tisztelettel…”

Vártam a választ. Eltelt egy nap, aztán még egy és még egy, de nem jött válasz. Nem értettem, hogy mi történik. Kissé csalódott voltam és haragudtam a Mesterre és magamra is.
Aztán egyszer csak megérkezett a válasz:

-Kedves Péter! Bocsássa meg, hogy csak most válaszolok… Meggondoltam magam. Jelentkezni fogok, ha szeretném, ha járna az előadásaimra, most valahogy elbizonytalanodtam… megkeresem, ha úgy érzem, hogy megváltozott bennem a helyzet. Szeretettel.”

Ennél nagyszerűbb tanítást nem kaphattam volna. Ettől kezdve minden megerősödött bennem, amiben addig bizonytalan voltam.